Behangplakinstucties

EEN FANTASTISCHE MUUR, JIJ BENT ER KLAAR VOOR!

Dan heb je vast en zeker een Eco fleece behang van Skulls n’ Jellyfish gescoord! Makkelijk in gebruik en je bent ook nog eens lekker bezig voor het milieu. Het behang knal je in no-time op de muur! Je hebt geen behangtafel nodig, gewoon de muur insmeren met de juiste lijm en de rol erop!

Ik hoor je denken… HOE DAN?
Check eerst of je alle spullen hebt, volg de simpele stappen en het komt allemaal easy voor elkaar.

BENODIGDHEDEN:
Skulls n’ Jellyfish Eco fleece behang, vliesbehanglijm, lijmkwast, droge doek, schaar, behangspatel, naadroller, snijliniaal,  afbreekmes (+ reserve mesjes) en een huishoudtrap. Lees je dat nou goed geen behangtafel? Klopt! Niet nodig!

HOEVEEL ROLLEN?
Met 1 rol verfraai je circa 3,48 m² muur. Een rol bestaat uit 2 banen (zie figuur hieronder), de banen zijn 2,90 meter hoog bij 60 cm breed, de totale breedte van een rol is 1,20 meter.

Aantal rollen = De breedte van de muur gedeeld door 1,20
(dat is de breedte van de rol in meters).De uitkomst rond je af naar boven.

Hulp nodig om bij het berekenen van het aantal rollen? Neem gerust contact op via hello@skullsnjellyfish.com

HOEVEEL LIJM:
Met 1 emmer Ready & Roll voor vlies van 2,25 kg kunt u circa 15,90 m² in lijmen. Omgerekend in rollen: met 2,25 kg kunt u ruim 4 rollen behangen.

DE VOLGORDE VAN DE BANEN:
Heeft jouw rol tweemaal Baan O dan kunnen de banen gewoon naast elkaar. Heeft de rol  Baan X en Baan Y let er dan op dat  je Baan X altijd naast Baan Y plakt en Baan Y altijd naast Baan X (zie figuur).

STAP 1 – Music maestro!
Knal je favoriete tune door de speakers! Onze voorkeur: een beetje foute maar vooral vrolijke muziek!

STAP – 2 Behangen!
Het beste resultaat krijg je als je het behang op een gladde en egale ondergrond plakt. Voor je aan het behangen begint is het handig om de stopcontacten en schakelaars van de muur te halen. Vergeet de stroom er niet af te halen.

Trek een lijn op de muur met een waterpas zodat het behang niet scheef zit en het het vetst van je muur knalt.

De lijm kan direct op de muur worden gesmeerd (in banen die iets breder zijn dan 60 cm, de breedte van een 1 baan). Dat maakt het zo makkelijk om met Eco Fleece behang te behangen. Wees niet te zuinig met de lijm het moet wel plakken.

Plak het behang op de muur, zorg er daarbij voor dat het behang een paar centimeter aan de bovenkant uitsteekt. De behangbaan kan nu nog een beetje worden verschoven om te corrigeren. Zacht en rustig aanwrijven met een behang-spatel en een droge doek. 

Snij met een scherp afbreekmes onder een scherpe hoek het overtollige behang weg (eventueel met behulp van een liniaal). De volgende baan plak je er stotend tegenaan in de aangegeven volgorde (figuur 1), dit herhaal je tot de muur schittert van pracht.

STAP 3 – Genieten!
Schenk een welverdiend drankje in voor jezelf en je mede behangers, ga maar even lekker zitten en geniet van je nu nog mooiere muur.

Trots op je nieuwe muur? Deel ‘m dan met #skullsnjellyfish of @skullsnjellyfish op de socials. We zijn razend benieuwd!

 

Shop nu al ons behang

NIEUWSTE COLLECTIES

Wij gebruiken cookies

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

Privacybeleid | Sluit
Instellingen