Mens & milieu

Skulls n’ Jellyfish houdt van de natuur, daarom zijn de producten die het merk Skulls n’ Jellyfish dragen altijd zo mens- en milieuvriendelijk mogelijk geproduceerd. Door nu mooie en eerlijke producten te maken, kunnen we straks een betrouwbaar merk en een mooie wereld achterlaten. Ook blijven we actief kijken naar de ontwikkelingen op dit gebied.

De GicléePrints De art print wordt in Nederland geprint d.m.v. de Giclée print techniek op 300 grams FSC-gecertificeerd fine art papier. De inkt is op waterbasis, dus beter voor het milieu. De inkt ligt als het ware op het papier hierdoor wel iets kwetsbaarder dan traditioneel drukwerk.

De Skulls n’ jellyfish lampenkappen bevatten geen schadelijke stoffen zoals PVC of andere giftige stoffen. De prachtige franjes en galons hebben we speciaal van bio katoen laten maken.
Het textiel dat we voor de kap gebruiken is van Tencel®. Tencel® wordt verkregen uit o.a. eucalyptusbomen. Deze groeien in speciaal daarvoor aangelegde bossen die worden beheerd volgens de voorschriften van het FSC-keurmerk voor verantwoord bosbeheer. Op bepaalde stukken grond is geen landbouw mogelijk omdat de bodem niet vruchtbaar genoeg is. De eucalyptusbossen groeien daar echter uitstekend. Zo kan de grond toch optimaal worden benut. Tencel is daardoor duurzamer dan andere houtvezels.
Bij de boomteelt en de productie van Tencel worden zowel het water als de chemicaliën opgevangen en hergebruikt. Door dit Closed Loop-systeem is de Tencel stof helemaal vrij van chemische resten. Het materiaal is daarom huidvriendelijk én biologisch afbreekbaar. Dit is helaas niet altijd het geval bij katoenproductie, waarbij in veel gevallen nog altijd pesticiden en afvalstoffen in de bodem, de omliggende natuur, en soms zelfs op het eindproduct terecht komen.

Het Eco Fleece Behang van Skulls n’ Jellyfish

  • bevat geen PVC
  • volgens de FSC richtlijnen geproduceerd
  • behang kan na het gebruik bij oud papier
  • slimmer formaat rollen daardoor minder afval
  • verpakt zonder plastic

Het is een onophoudelijke zoektocht naar de beste materialen en fabricageprocessen. Suggesties en ideeën zijn altijd welkom, u kunt ze mailen naar hello@skullsnjellyfish.com

Shop alle producten

Wij gebruiken cookies

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

Privacybeleid | Sluit
Instellingen